News

Accent Equity-owned Oral Care acquires two dental care clinics (entry in Swedish)

Oral Care fortsätter sin expansion och förvärvar två tandvårdskliniker och gör fyra tilläggsförvärv på befintliga kliniker


Oral Care har förvärvat ytterligare två kliniker i centrala Stockholm. Samtidigt flyttar fyra tandläkare sina verksamheter till några av företagets befintliga kliniker och blir en del av Oral Care. Ett alternativ som passar mindre kliniker som önskar sälja sin verksamhet.

Narvakliniken
Narvakliniken ligger på Narvavägen 12 i Stockholm och har 6 behandlingsrum. Säljare är tandläkare Sylvia Tomala som drivit kliniken i 15 år och kommer fortsatt vara verksam på kliniken.

”Jag har under en tid sökt en partner som tillsammans med mig kan bygga vidare och ta nästa steg. Oral Care kändes som det bästa alternativet för mig då vi hade samma syn på hur vi ska vidareutveckla kliniken.”

“Vi är glada över att Narvakliniken nu är en del av Oral Care. Narvakliniken är en exklusiv klinik i centrala Stockholm med generösa lokaler och vi har redan ett stort intresse från tandläkare som vill flytta sina verksamheter till Narvakliniken och vara del av Oral Cares fortsatta expansion”, säger Jonas Uhrström, regionsansvarig på Oral Care.

Tandläkarkajutan
Tandläkarkajutan ligger på Odengatan 81 och har 3 behandlingsrum. Säljare är tandläkare Lena och Per Svahn som drivit kliniken sedan 1995. Både Lena och Per kommer vara fortsatt verksamma på kliniken, men över tid i något mindre omfattning.

”Oral Care förvärvade min brors klinik i Göteborg för några år sedan, så jag visste att Oral Care fokuserar på kvalité och sätter personal och patienterna i första rummet. Därför är vi extra glada över att kommit överens med Oral Care.”

”Tandläkarkajutan är en mycket centralt belägen klinik med stort fokus på kvalité och har stor kunskap inom protetik. Vi ser fram emot att arbeta vidare med Per och Lena samt deras personal och önskar dem välkomna till Oral Care, säger Jonas Uhrström.

Förtätningar av redan befintliga mottagningar
Fyra tandläkare, med mindre praktiker har den senaste tiden valt att flytta sin verksamhet till befintliga Oral Care-mottagningar och bli en del av kedjan.

  • Tdl. Lena Anderson flyttar sin verksamhet från Götgatan 99 till Oral Care Västermalm på Kronobergsgatan 43.
  • Tdl. Mats Lundén, Stureplan 6, flyttar sin verksamhet till vår nyligen förvärvade klinik på Narvavägen 12.
  • Tdl Jan Herbertsson flyttar sin verksamhet på Almtorget till Oral Care Gustav Adolfs Torg i Malmö.
  • KES Dental i Göteborg flyttar sin verksamhet till Oral Cares mottagning på Arkivgatan 1 i centrala Göteborg.

Samtliga tandläkare fortsätter att vara verksamma hos Oral Care och vi hälsar alla hjärtligt välkomna!

För mer information sök:
Stefan Kullgren
Vice VD Oral Care Kliniker
stefan.kullgren@oralcare.se

Christoffer Heleander
Regionchef och Förvärvsansvarig, Region syd & väst (Göteborg & Malmö)
christoffer.heleander@oralcare.se

Jonas Uhrström
Regionchef och Förvärvsansvarig, Region öst (Stockholm & Mälardalen)
jonas.uhrstrom@oralcare.se

Om Oral Care:
Oral Care är en av Sveriges största privata vårdgivare inom tandvård. Oral Care har över 30 års erfarenhet och erbjuder allmäntandvård på kliniker för alla åldrar samt mobil hemtandvård för patienter med stort omsorgsbehov. Bolaget grundades 1989 av tandläkarna Marianne Forsell och Bertil Herbst på en liten klinik på söder i Stockholm och här sedan dess vuxit till Sveriges största givare av mobil hemtandvård och har ett riksnärvarande nätverk av kliniker för allmäntandvård. www.oralcare.se
2019