News

Accent Equity-owned Oral Care continues its growth strategy by acquiring three dental care clinics (entry in Swedish)

2019-05-30

Tandläkare Hagstam på Gustav Adolfs Torg i Malmö, Västermalmskliniken i Stockholm och tandläkarmottagningen på Arkivgatan i centrala Göteborg blir en del av Oral Cares klinikkedja. Klinikerna har 3-5 stycken behandlingsrum vardera med potential för expansion.


"Vi har valt att bli en del av Oral Care eftersom vi delar samma vision om klinikens framtid och vi upplever att Oral Care ger oss möjlighet att utveckla kliniken på ett flexibelt sätt med stort fokus på kvalitet", säger Linda Hagstam, ny klinikchef hos Oral Care Gustav Adolfs Torg i Malmö.

Marika Barkensjö på Västermalmskliniken kommenterar ”Jag ville trappa ner och med Oral Care så hittade jag en modell som passade både mig och kliniken, jag fick ett bra förtroende för att Oral Care tar hand om patienterna och personalen.”

”Att flera tandvårdsmottagningar runtom i Sverige väljer att bli en del av Oral Care visar på att man uppskattar Oral Care som en attraktiv arbetsgivare och värdesätter kvalitetsfokus. Oral Care fortsätter att växa och har nu 11 stycken kliniker på flera orter i Sverige, hemligheten varför man väljer Oral Care är nog att vi värdesätter kontinuitet och en bra balans mellan administrativt stöd och lokal ledning.” Säger Niclas Palmstierna, VD Oral Care.

Stefan Kullgren
Ansvarig Oral Care Kliniker
073 – 422 15 75
Mejla Stefan

Niclas Palmstierna
VD
0722-50 20 00
Mejla Niclas

Oral Care grundades 1989 och arbetar för att förbättra livskvalitet genom individanpassad tandvård. Oral Care är ett av de större privata tandvårdsföretagen i Sverige med över 300 medarbetare. Verksamheten bedrivs genom kliniker och mobil hemtandvård. Oral Care erbjuder hemtandvård i sju landsting och på kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Täby, Mjölby och Kristianstad.

www.oralcare.se
2019 Accent Equity V (2012) Portfolio company news