News

Accent Equity-owned Oral Care expands in Norway by acquiring Festningen dental care clinic (entry in Swedish)

18 januari 2021

Den svenska tandvårdskedjan Oral Care, som i Norge heter OC Tannklinikker, expanderar vidare i Norge. Nästa klinik att bli en del av kedjan är Festningen Tannklinikk og Endodontisenter i Oslo.


Festningen, som ligger i centrala Oslo, har 6 behandlingsrum och 18 medarbetare. Kliniken erbjuder bla endodontispecialist, protetikspecialist, käk- och ansiktsradiologi, oral kirurgi och allmäntandvård.

Med anor så långt tillbaka som 1935 är Festningen en etablerad och erkänd tandvårdsklinik. Tillsammans med sina medarbetare har tandläkare Lars Døving framgångsrikt drivit och utvecklat Festningen Tannklinikk till en av Oslos finaste mottagningar. Lars med personal blir nu en del av OC Tannklinikker fortsätter att vara verksamma på mottagningen framöver.

Efter att noga ha värderat olika alternativ för kliniken landade vi i att bli en del av OC-kedjan. Vi känner igen oss i OC Tannklinikkers värderingar och är övertygade om att de kommer hjälpa oss att fortsatt vara en klinik i spetsen för utveckling, kompetens och samarbete säger Lars Døving, Tandläkare och klinikchef på Festningen.

Wenche Hagalökken, Klinikchef på Tannlegesenteret Bergrådveien 13 i Oslo, som sedan tidigare är en del av OC Tannklinikker i Norge:
Det känns spännande och roligt att vi nu får fler kollegor i Norge. Vi känner till Festningen Tannklinikk som en av Norges mest aktade kliniker med högsta kvalité och spetskompetenser och ser fram emot vårt samarbete.

Stefan Kullgren som är Vice VD och klinikansvarig för OC-kedjan är väldigt glad över att Festningen Tannklinikk nu blir en del av OC Tannklinikker:
Det känns mycket bra att ytterligare en välrenommerad och etablerad klinik väljer att bli en del av vår kedja i Norge. Festningen passar väl in i vår profil med fokus på kvalitet och kompetens. Nu ser vi fram emot att expandera ytterligare i Norge. Vi är övertygade om att OC Tannklinikker är ett attraktiv, alternativ för både patienter och klinikägare som vill tillhöra en kvalitetsorienterad kedja.

OC Tannklinikkers mottagningar fortsätter ha en hög grad självbestämmande samtidigt som kedjan ger administrativ support och resurser till kompetensutveckling och investeringar.

Under 2021 förväntas Oral Care koncernen att omsätta 350-400 MSEK. Idag består kedjan av 2 kliniker i Norge, 11 i Sverige samt mobil hemtandvård i de 7 folkrikaste regionerna i Sverige.

Stefan Kullgren
V.VD & Klinikansvarig
+46 73-422 15 75
stefan.kullgren@oralcare.se

Niclas Palmstierna
VD Oral Care
+46 72-250 20 00
niclas.palmstierna@oralcare.se

Oral Care grundades 1989 och arbetar för att förbättra livskvalitet genom individanpassad tandvård. Oral Care är ett av de större privata tandvårdsföretagen i Sverige och Norge med över 300 medarbetare. Verksamheten bedrivs genom kliniker och mobil hemtandvård.
2021 Accent Equity V (2012) Portfolio company news