News

Accent Equity-owned TempCon Group has acquired another haulage company - Fiskhamnens Åkeri AB (entry in Swedish)

1 Juni, 2020

Tempcon Group förvärvar Fiskhamnens åkeri


Tempcon är Sveriges ledande koncern inom temperaturkontrollerad logistik. Med förvärvet av Fiskhamnens åkeri AB stärker man nu positionerna både i Göteborg och Stockholm. Affären innefattar Fiskhamnens åkeris hela verksamhet med såväl inrikestrafik som terminalverksamhet i båda städerna.

Fiskhamnens åkeri AB har bedrivit verksamhet i Fiskhamnen i Göteborg sedan 1958. Bolaget är inriktat på tempererad logistik med terminaler både i Göteborg och Stockholm för kylt och fryst gods såväl som torrt. Därutöver har man en väl utvecklad distributionstrafik i båda städerna och ett linjenät som framförallt fokuserar på norra Götaland, Skåne och Mälardalen.

Fiskhamnens åkeri har en omsättning på cirka 70 miljoner kronor och en fordonspark om 29 ekipage. Antalet anställda uppgår totalt till cirka 45 personer varav 15 i Stockholm. Genom förvärvet stärker Tempconkoncernen sin position i Göteborg ytterligare efter förvärvet av B Andersson & Co åkeri tidigare i år men även erbjudandet till Stockholmsmarknaden med ytterligare en terminal med distributionstrafik vid sidan av Klimat-Transport och Tempcon Stockholm.

Fiskhamnens åkeri känns som ett naturligt nästa steg på vår väg mot att bli den ledande leverantören av temperaturkontrollerad logistik i Norden, säger Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon Group. Genom förvärvet stärker vi kraftigt upp vår närvaro i två av Sveriges storstadsområden, Göteborg och Stockholm. Samtidigt bidrar åkeriet med kompetens och erfarenheter som ytterligare breddar erbjudandet till våra kunder.

Att bli en del av Tempcon Group känns stimulerande inför framtiden, säger Jimmy Hellberg, vd på Fiskhamnens åkeri. Genom detta kan vi erbjuda våra befintliga kunder en ännu bättre service som nu täcker hela riket samtidigt som vi tryggar utvecklingen av vår verksamhet.

Verksamheten drivs oförändrat vidare i bolaget under ledning av de tidigare ägarna i tredje generationen med Jimmy Hellberg i spetsen.

För ytterligare information kontakta:
Christian Hallberg, koncernchef, Tempcon Group AB, tel. 0729-64 76 88
Jimmy Hellberg, vd, Fiskhamnens åkeri AB, tel. 031-704 14 64
2020 Accent Equity V (2012) Portfolio company news